Επιφυλακή για τους ναυτικούς στις θάλασσες νότια των Φιλιππίνων

Επιφυλακή για τους ναυτικούς στις θάλασσες νότια των Φιλιππίνων

115
Επιφυλακή για τους ναυτικούς στις θάλασσες νότια των Φιλιππίνων

To ReCAAP Information Sharing Centre (ISC) και η Ακτοφυλακή των Φιλιππίνων διοργάνωσαν συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας και κυβερνητικών υπηρεσιών με στόχο την προώθηση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στις θάλασσες Sulu και Celebes.

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην συγκεκριμένη περιοχή και δεν καταγράφονται ομηρίες ναυτικών όπως παλιότερα, ωστόσο συνεχίζει να αποτελεί μια περιοχή υψηλού κινδύνου ως προς τις επιθέσεις σε πλοία και γι’ αυτόν τον λόγο κρίθηκε ότι είναι επιτακτικής ανάγκης η συνάντηση ενδιαφερόμενων μερών από Φιλιππίνες, Μαλαισία και Ινδονησία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας η ασφάλεια των ναυτικών από οποιονδήποτε κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι ίδιοι όταν βρίσκονται εν πλω ή σε κάποιο λιμάνι της περιοχής.

Επίσης το ReCAAP ISC εξέφρασε την στήριξή του προς την Ακτοφυλακή των Φιλιππίνων και προς άλλους κυβερνητικούς οργανισμούς αναφορικά με τις συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται μέσα από την ανταλλαγή χρήσιμων πληροφοριών μεταξύ τους αλλά και από τη δημιουργία συνεργασιών με στόχο την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.