Σερί εμπορικού πλεονάσματος καταγράφει η Ν. Κορέα

Σερί εμπορικού πλεονάσματος καταγράφει η Ν. Κορέα

74
Σερί εμπορικού πλεονάσματος καταγράφει η Ν. Κορέα

Τον περασμένο Ιούλιο η Ν. Κορέα κατέγραψε για 78ο συνεχόμενο μήνα εμπορικό πλεόνασμα, λόγω της υψηλής ζήτησης που παρατηρήθηκε για νοτιοκορεάτικους ημιαγωγούς και πετρελαϊκά προϊόντα, τα οποία σημείωσαν άνοδο κατά 31,1% και 54,4%, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας ανήλθε σε $6,9 δις τον περασμένο μήνα. Οι νοτιοκορεάτικες εξαγωγές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των εσόδων της χώρας, αυξήθηκαν κατά 6,2% συγκριτικά με πέρυσι, φτάνοντας σε αξία τα $51,8 δις, ενώ οι εισαγωγές κατέγραψαν αύξηση κατά 16,4%, αγγίζοντας τα $44,9 δις.

Πέραν των ημιαγωγών και των πετρελαϊκών προϊόντων αύξηση σημειώθηκε επίσης στις εξαγωγές εξαρτημάτων αυτοκινήτων αλλά και πλοίων κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα.

Αναφορικά με τις εισαγωγές, αύξηση κατά 63,2% καταγράφηκε στο αργό πετρέλαιο, ενώ μικρότερης τάξης αύξηση σημειώθηκε σε καταναλωτικά (+8,1%) και κεφαλαιουχικά αγαθά (+1,0%).

Ανά γεωγραφική περιοχή, Κίνα και ΗΠΑ αποτέλεσαν τους κορυφαίους εμπορικούς συνεργάτες της Ν. Κορέας, ενώ ακολούθησαν η Ε.Ε. και το Βιετνάμ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YONHAP

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.