Η Αίγυπτος εγκαινιάζει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στη Μ. Ανατολή

Η Αίγυπτος εγκαινιάζει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στη Μ. Ανατολή

141
Η Αίγυπτος εγκαινιάζει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στη Μ. Ανατολή

Το Υπουργείο Ηλεκτρισμού της Αιγύπτου ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι προετοιμασίες για την εγκαινίαση του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Μέση Ανατολή έχουν ολοκληρωθεί.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του φιλόδοξου αυτού έργου ανήλθε στα $670 εκατ. και η εγκατάσταση λαμβάνει χώρα στην περιοχή Jabal al-Zeit στα ανατολικά της Αιγύπτου.

Παράλληλα τονίζεται ο εν λόγω αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αποτελείται από τρία κτίρια, στα οποία περιλαμβάνεται και το control room, σχεδιασμένο σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές προδιαγραφές διεθνώς με σκοπό να παρέχει δυνατότητες απομακρυσμένου ελέγχου καθώς επίσης και απευθείας σύνδεσης με το εθνικό δίκτυο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπρόσθετα η εγκατάσταση, η οποία αποτελείται από 290 ανεμογεννήτριες, χωροθετείται σε μια έκταση 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα έχει τη δυνατότητα να παράγει συνολικά 580 megawatts ηλεκτρικού ρεύματος.

Επισημαίνεται επίσης ότι το πάρκο είναι εξοπλισμένο με ένα υψηλού επιπέδου καινοτόμο σύστημα, το οποίο αυτόματα διακόπτει τη λειτουργία των ανεμογεννητριών όταν περνούν αποδημητικά πουλιά, μία τεχνολογία που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά παγκοσμίως σε έναν αιολικό σταθμό.

Τέλος είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η τοποθεσία του πάρκου ενδείκνυται για επενδύσεις στην αιολική ενέργεια καθώς η ταχύτητα του ανέμου κυμαίνεται μεταξύ 12 και 33 μέτρων/δευτερόλεπτο, ενώ και η επιφάνεια του εδάφους είναι επίπεδη χωρίς ανωμαλίες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.