Προς αξιοποίηση το αργό πετρέλαιο στη Δ. Αφρική

Προς αξιοποίηση το αργό πετρέλαιο στη Δ. Αφρική

109
Προς αξιοποίηση το αργό πετρέλαιο στη Δ. Αφρική

Ο πρόεδρος του Νίγηρα υπέγραψε συμφωνία με τον πρόεδρο της Νιγηρίας η οποία αφορά τις εξαγωγές αργού πετρελαίου από την πρωτεύουσα του Νίγηρα, Νιαμέυ, αλλά και για την κατασκευή διυλιστηρίων στη Νιγηρία.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας έχει τεθεί ως στόχος να ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο κρατών, μέσα από τη διοχέτευση του αργού πετρελαίου του Νίγηρα στη Νιγηρία, ενώ η Νιγηρία εκτιμάται ότι θα αποκτήσει αυτάρκεια στην παραγωγή πετρελαϊκών προϊόντων.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, αρκετοί επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας. Μία τεχνική ομάδα έχει επίσης συγκροτηθεί με κοινή πρωτοβουλία των κυβερνήσεων του Νίγηρα και της Νιγηρίας, η οποία έχει θέσει σε εφαρμογή την ανάπτυξη ενός οδικού χάρτη για την κατασκευή των έργων διύλισης και των αγωγών μεταφοράς πετρελαίου, καθώς και σχεδίων για την διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών ύψιστης ασφαλείας σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Να σημειωθεί ότι η τόνωση της οικονομίας της Νιγηρίας είναι προτεραιότητα για την Ε.Ε. καθώς οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες οδηγούν σε μαζική μετανάστευση προς την Ευρώπη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.