Η ισχύς εν τη ενώσει για τις ελληνικών συμφερόντων εταιρίες ρυμούλκησης

Η ισχύς εν τη ενώσει για τις ελληνικών συμφερόντων εταιρίες ρυμούλκησης

1177
Η ισχύς εν τη ενώσει για τις ελληνικών συμφερόντων εταιρίες ρυμούλκησης
Φωτο: Vernicos Tugs & Salvage

Ο πολυδοκιμαζόμενος κλάδος των ρυμουλκών συσπειρώνεται και αναζητά μέσα από συλλογικές δράσεις μια νέα δυναμική. Ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, που αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά την παρουσία του κλάδου της Ελληνικής ρυμούλκησης και της ναυαγαιρεσίας πανευρωπαϊκά κάνουν τέσσερις ελληνικών συμφερόντων εταιρίες ρυμούλκησης και ναυαγαιρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρίες Vernicos Tugs & Salvage, Spanopoulos Group, Lyboussakis Towage & Salvage και Karapiperis Towage & Salvage προχώρησαν στην δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας η οποία ονομάζεται «Meditteranean Tugs & Salvage», με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου στόλου ρυμουλκών και ναυαγοσωστικών σκαφών, ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επίπεδου σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος.

Η νέα αυτή κοινοπραξία, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη της Μεσογείου, διαχειρίζεται 50 σκάφη ειδικών τύπων μεταξύ των οποίων ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης, και συλλογής και αποκομιδής υγρών καταλοίπων πλοίων. Η συνολική αξία του στόλου αυτού ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Και οι τέσσερις εταιρίες συνολικά παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 40.000 πλοία ετησίως τα οποία προσεγγίζουν στην Ελλάδα, απασχολούν σχεδόν 300 ναυτικούς, καθώς επίσης διαθέτουν και ένα ισχυρό και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό στην ξηρά.

Τα σκάφη της κοινοπραξίας μπορούν να αναπτυχθούν άμεσα όπου κληθούν σε όλη την Ευρώπη, αλλά και την Μεσόγειο, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη και κυρίως άμεση πρόσβαση στους πραγματικούς χειριστές ενός συμβάντος μέσα απο ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον επικοινωνίας με ότι αυτό συνεπάγεται, μεταξύ άλλων και για το κόστος των όποιων εργασιών.

Η νέα κοινοπραξία διαθέτει γραφεία στην Ελλάδα και στο Λονδίνο (εντός της επόμενης χειμερινής περιόδου) και προσφέρει πλέον τη δυνατότητα σε ελληνικές και μη ναυτιλιακές εταιρίες, σε ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά και στα P&I Clubs, να σχεδιάσουν οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση, όσο σύνθετη και αν είναι χωρίς την ανάγκη εξωτερικών ή άλλων συμβούλων. Με τον τρόπο αυτό μπορούν πλέον να χειριστούν με ασφάλεια κάθε συμβάν τους άμεσα, αποτελεσματικά και με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος εργασιών.

Πέραν όμως των όποιων σημαντικών λύσεων έρχεται να προσφέρει η νέα κοινοπραξία αυτό που έχει την δική του ξεχωριστή σημασία είναι το γεγονός πως μια τέτοιου είδους σύμπραξη σε αυτό το μέγεθος και με έναν τέτοιο στόλο έρχεται από την Ελλάδα και από εταιρίες Ελληνικών συμφερόντων, μεταξύ των οποίων συναντά κανείς και ιστορικές εταιρίες του κλάδου.

Αυτή η σύμπραξη δημιουργεί πλέον ένα νέο μοντέλο παροχής ειδικών και σύνθετων υπηρεσιών στηριγμένο στην λογική του one stop shop, κάτι που αλλάζει τα ως τώρα δεδομένα σε έναν κλάδο όπως αυτόν της ρυμούλκησης και της ναυαγαιρεσίας.

Σημειώνεται πως η νέα υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη από τις 24 Ιουλίου 2018.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.