Στην Κίνα κατασκευάζονται τα τρένα του μέλλοντος

Στην Κίνα κατασκευάζονται τα τρένα του μέλλοντος

221
Στην Κίνα κατασκευάζονται τα τρένα του μέλλοντος

Η Hyperloop Transportation Technologies (HTT), με έδρα στην Καλιφόρνια, έχει δημιουργήσει μια κοινοπραξία με μία εταιρεία κινεζικών συμφερόντων, με στόχο τη δημιουργία ενός σιδηροδρόμου hyperloop στην επαρχία Guizhou, η οποία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Σε αρχικό στάδιο θα δημιουργηθεί μία δοκιμαστική «σιδηροδρομική τροχιά» μικρότερη των 10 χλμ., ενώ οι δύο εταιρείες προτίθενται να προχωρήσουν σε επέκτασή της  για εμπορικούς σκοπούς.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας δοκιμάζει νέες τεχνολογίες προκειμένου να βελτιώσει το δίκτυο μεταφορών της και να μειώσει συγχρόνως την ατμοσφαιρική ρύπανση από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η HTT αποτελεί μία από τις εταιρείες που έχουν αναπτύξει τα συστήματα hyperloop προκειμένου να πραγματοποιούνται οι επιβατικές και οι εμπορευματικές μεταφορές  μέσω ενός σωλήνα.

Η εταιρεία με έδρα στην Καλιφόρνια έχει υπογράψει συμφωνίες με το Άμπου Ντάμπι, καθώς και με την Γαλλία και με την Τσεχική Δημοκρατία για τη δημιουργία διαδρομών hyperloop στις συγκεκριμένες χώρες.

Φωτό: Hyperloop Transportation Technologies