Βελτιωμένες αποδόσεις για την κρατική σαουδαραβική Bahri

Βελτιωμένες αποδόσεις για την κρατική σαουδαραβική Bahri

78
Βελτιωμένες αποδόσεις για την κρατική σαουδαραβική Bahri

Η κρατική σαουδαραβική εταιρεία Bahri (National Shipping Company of Saudi Arabia) κατέγραψε κέρδη ύψους $49,4 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο του 2018, αύξηση κατά 20,4%, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Bahri τα καθαρά της κέρδη οφείλονται στην βελτιωμένη απόδοση της εταιρείας, καθώς και στην επέκταση του στόλου της.

Αναφορικά με το πρώτο εξάμηνο του 2018, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε $82,2 εκατ., κατακόρυφη πτώση κατά 42% σε σχέση με τα κέρδη του πρώτου εξάμηνου του 2017.

Η συγκεκριμένη μείωση, όπως αναφέρθηκε στο δελτίο Τύπου της εταιρείας, οφειλόταν στους μειωμένους ναύλους στην spot αγορά, ιδιαίτερα στις μεταφορές του πετρελαίου, καθώς και στα αυξημένα κόστη ανεφοδιασμού των πλοίων με καύσιμα.

Την ίδια ώρα η Bahri ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει προσωρινά τις μεταφορές πετρελαίου μέσω του Στενού Bab el-Mandeb, μετά την επίθεση που δέχτηκαν δύο πλοία της στις ακτές της Υεμένης από αντάρτες Houthi. Η παύση των συγκεκριμένων θαλάσσιων μεταφορών εκτιμάται ότι θα επηρεάσει σημαντικά την εξαγωγική δραστηριότητα πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία η αναστολή θα διαρκέσει μέχρι να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προς την ενίσχυση της ασφάλειας του στόλου και των ναυτικών της.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πηγές έχουν αποκατασταθεί οι μεταφορές πετρελαίου από τη σαουδαραβική εταιρεία μέσω του Στενού Bab el-Mandeb.

Φωτό: bahri.sa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.