Η τραγική κατάληξη μιας κρουαζιέρας εξερεύνησης

Η τραγική κατάληξη μιας κρουαζιέρας εξερεύνησης

504
Η τραγική κατάληξη μιας κρουαζιέρας εξερεύνησης

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει αφότου έγινε γνωστό ότι άτομο προσωπικού ασφάλειας κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας εξερεύνησης της Hapag- Lloyd Cruises πυροβόλησε θανάσιμα μια πολική αρκούδα.

Πιο συγκεκριμένα το πλοίο «MS Bremen», μεταφοράς 255 επιβατών, της γερμανικής Hapag-Lloyd Cruises, πραγματοποίησε πρόσφατα κρουαζιέρα εξερεύνησης στις ακτές του Αρκτικού Αρχιπελάγους. Το πλοίο, το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας του έκανε μία στάση στο Spitsbergen, το οποίο αποτελεί μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους Svalbard, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια χερσαία εκδρομή.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τους επιβάτες συνόδευε μία ομάδα 4 ενόπλων φυλάκων για την αντιμετώπιση τυχόν απρόσμενων συμβάντων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hapag- Lloyd, μία πολική αρκούδα εμφανίστηκε ξαφνικά και επιτέθηκε σε έναν από τους φύλακες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος στο κεφάλι, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κάποιον κίνδυνο η υγεία του.

Παρά τους τραυματισμούς που υπέστη ο φύλακας κατάφερε να αντιδράσει πυροβολώντας την αρκούδα θανάσιμα, για λόγους αυτοάμυνας όπως ανέφερε ο ίδιος.

Το συγκεκριμένο γεγονός πυροδότησε τις αντιδράσεις διαδικτυακά, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι η πολική αρκούδα βρισκόταν στο φυσικό της περιβάλλον και υπήρξε παραβίαση αυτού από την ομάδα εξερεύνησης με αποτέλεσμα η αρκούδα να αντιδράσει.

Με ανακοίνωσή της η Hapag- Lloyd Cruises εξέφρασε την θλίψη της για το ατυχές περιστατικό, αναφέροντας επιπρόσθετα ότι σέβεται την χλωρίδα και την πανίδα των περιβαλλοντικά «ευαίσθητων» περιοχών και ότι γνωρίζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την επίσκεψη στις συγκεκριμένες περιοχές λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.