Επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Μεξικό

Επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Μεξικό

86
Επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Μεξικό

Αεροσκάφος Embraer 190 της εταιρείας Aeromexico, που είχε απογειωθεί από την πόλη Ντουράνγκο με προορισμό την Πόλη του Μεξικού συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, στις 16:00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 85 επιβαίνοντες σε αυτό.

Το «θαύμα» είναι πως με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες από τις μεξικανικές Αρχές κανείς από τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος δεν έχασε την ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος απολογισμός που ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της Πολιτικής Προστασίας της Πολιτείας Ντουράνγκο «υπάρχουν περίπου 85 τραυματίες», ορισμένοι εξ αυτών έχουν υποστεί σοβαρές κακώσεις, αλλά οι περισσότεροι τραυματισμοί δεν εμπνέουν καμμία ανησυχία. Μόνο δύο εκ των τραυματισθέντων επιβατών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αιτία του δυστυχήματος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών είναι το γεγονός ότι το αεροσκάφος της Aeromexico χτυπήθηκε από χαλάζι και ισχυρό μετωπικό άνεμο καθώς απογειωνόταν και οι χειριστές του αποφάσισαν να κάνουν αναγκαστική προσγείωση.

Όπως αναφέρεται από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «εκδηλώθηκε φωτιά μετά την αναγκαστική προσγείωση που έκαναν οι πιλότοι».

Να σημειωθεί ότι η Aeromexico είναι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του Μεξικού και έχει ενταχθεί ως ιδρυτικό μέλος στη συμμαχία Skyteam.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Civil Protection State Coordination (CPCE)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.