Σε άνοδο οι ιρανικές εξαγωγές μη πετρελαϊκών προϊόντων

Σε άνοδο οι ιρανικές εξαγωγές μη πετρελαϊκών προϊόντων

55
Σε άνοδο οι ιρανικές εξαγωγές μη πετρελαϊκών προϊόντων

Αύξηση κατά 14,69% καταγράφηκε στις εξαγωγές του Ιράν (μη συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου) κατά τη διάρκεια της 21ης Μαρτίου έως τις 22 Ιουλίου, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Οι ιρανικές εξαγωγές αφορούσαν κυρίως συμπύκνωμα αερίου, αξίας $1,86 δις, υγροποιημένο προπάνιο αξίας $691 δις, χαμηλής πυκνότητας πετρελαϊκά προϊόντα, εκτός βενζίνης, αξίας $555 εκατ. και μεθανόλη αξίας $470 εκατ.

Οι κύριες αγορές που «απορρόφησαν» από τα μέσα Μαρτίου έως τα τέλη του Ιουλίου τις ιρανικές εξαγωγές (μη συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου) ήταν η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και η Ν. Κορέα.

Από την άλλη το ίδιο διάστημα το Ιράν εισήγαγε εμπορεύματα και προϊόντα συνολικής αξίας $15,18 δις (μη συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου), μείωση κατά 4,05%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ένα μεγάλος μέρος των εισαγωγών αφορούσαν εξαρτήματα αυτοκινήτων, αξίας $726 εκατ., καλαμπόκι για ζωοτροφή αξίας $711 εκαρ., ρύζι αξίας $675 εκατ. και σόγια αξίας $492 εκατ., ενώ οι κύριες χώρες- προμηθεύτριες του Ιράν ήταν η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ν. Κορέα, η Ινδία και η Γερμανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.