Η Αυστραλία ανεβάζει τον πήχη για τα περιβαλλοντικά πρόστιμα

Η Αυστραλία ανεβάζει τον πήχη για τα περιβαλλοντικά πρόστιμα

76
Η Αυστραλία ανεβάζει τον πήχη για τα περιβαλλοντικά πρόστιμα

H Αυστραλία αναμένεται να προβεί στην εφαρμογή αυστηρότερων προστίμων σε όσους ρυπαίνουν τα ύδατα της χώρας, ανέφερε με σχετική του ανακοίνωση το West of England P&I την Παρασκευή 27 Ιουλίου.

Αναλυτικότερα ο αλληλασφαλιστικός φορέας τονίζει ότι πλοιοκτήτες, ναυλωτές, διαχειριστές καθώς και οι ασφαλιστές τους θα πρέπει να είναι πλήρως ενήμεροι εφ’ εξής για τα νέα πρόστιμα σε περίπτωση αξιώσεων αναφορικά με τον καθαρισμό των αυστραλιανών υδάτων σε περίπτωση ρύπανσής τους από εμπορικά πλοία.

Παράλληλα ο αυστραλιανός δικηγορικός όμιλος «HWL Ebsworth», ο οποίος πρότεινε τις αυξήσεις αυτές, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η διαρροή πετρελαίου στα ύδατα της Κοινοπολιτείας αποτελεί αυστηρό αδίκημα των πλοιοκτητών, των πλοιάρχων και ενδεχομένως και των κατώτερων πληρωμάτων και όλων όσων εμπλέκονται στην διαχείριση και την λειτουργία εμπορικών πλοίων. Έτσι λοιπόν τα μέγιστα πρόστιμα που καλείται να πληρώσει ένας πλοίαρχος που εμπλέκεται σε ένα τέτοιο ατύχημα ανέρχεται στα $4,2 εκατ., ενώ ο ιδιοκτήτης ή ο ναυλωτής του πλοίου θα κληθεί να πληρώσει κατά μέγιστο $21 εκατ.

Με τον τρόπο αυτό οι αρχές της Αυστραλίας επιδιώκουν να προωθήσουν την ασφαλή ναυσιπλοΐα στα ύδατα της χώρας, προστατεύοντας παράλληλα το θαλάσσιο περιβάλλον της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.