Εν αναμονή η CMA CGM για τα νέα mega containerships της

Εν αναμονή η CMA CGM για τα νέα mega containerships της

129
Εν αναμονή η CMA CGM για τα νέα mega containerships της

Ξεκίνησαν από την China State Shipbuilding Corporation οι εργασίες ναυπήγησης δύο ultra- large containerships, χωρητικότητας 22.000 TEUs, τα οποία προορίζονται να ενταχθούν στον στόλο της γαλλικής CMA CGM.

Η CMA CGM έχει γνωστοποιήσει τον περασμένο Αύγουστο τα σχέδιά της για τη ναυπήγηση εννέα πλοίων μεταφοράς containers, τα οποία θα αποτελούν τα πρώτα κατηγορίας ultra- large τα οποία θα καταναλώνουν LNG ως καύσιμο. Τα νέα πλοία της γαλλικής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα έχουν μήκος 400 μ., πλάτος 61,3 μ. και βύθισμα 33,5 μ., έκαστο.

Τα συγκεκριμένα πλοία θα διαθέτουν επίσης δεξαμενές χωρητικότητας 18.600 κ.μ. LNG οι οποίες θα κατασκευαστούν από την GTT, ενώ θα διαθέτουν τις μεγαλύτερες μηχανές κατανάλωσης διπλού καυσίμου που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Τα νέα πλοία της CMA CGM αναμένεται να είναι έτοιμα προς παράδοση το 2019, θα ναυπηγηθούν με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ η αξία ναυπήγησής τους ανέρχεται σε $1,5 δις.

Φωτό: CMA CGM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.