Σύμπλευση συμφερόντων για Νότια Αφρική και Ρωσία;

Σύμπλευση συμφερόντων για Νότια Αφρική και Ρωσία;

74
Σύμπλευση συμφερόντων για Νότια Αφρική και Ρωσία;

H Νότια Αφρική δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά σε μεγαλεπήβολα σχέδια ανάπτυξης των πυρηνικών της εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο είναι πάντα ανοιχτή σε μελλοντικές πυρηνικές συμφωνίες με τη Ρωσία.

Αυτά φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος της νοτιοαφρικανικής κυβέρνησης την Πέμπτη 26 Ιουλίου λίγο πριν την διάσκεψη κορυφής των BRICS (Brazil, Russia, India, China, South Africa) στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος Πούτιν.

Επισημαίνεται ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Νοτίου Αφρικής, αποτέλεσε προτεραιότητα για τον τέως Προέδρου Zuma, ωστόσο ο νέος Πρόεδρος Cyril Ramaphosa, ο οποίος έχει δεσμευτεί για την οικονομική ανάταση της χώρας και την εξάλειψη της διαφθοράς, τόνισε ότι η επέκταση του project είναι δύσκολο να υλοποιηθεί.

Από την πλευρά του, ο Paul Mashatile, γ.γ του Εθνικού Κογκρέσου της Νότιας Αφρικής, τόνισε ότι η Πρετόρια δεν θα ακολουθήσει πολιτική «Big Bang» για το πυρηνικό project και πρόσθεσε ότι όταν κάτι τέτοιο είναι οικονομικά εφικτό τότε η κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή σε τέτοιου είδους συνεργασίες και ζυμώσεις με την Ρωσία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.