Ο Π. Λασκαρίδης παρασημοφορείται για την συνολική του προσφορά στον τόπο μας

Ο Π. Λασκαρίδης παρασημοφορείται για την συνολική του προσφορά στον τόπο μας

393
Ο Π. Λασκαρίδης παρασημοφορείται για την συνολική του προσφορά στον τόπο μας

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου και ώρα 13.00 πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη κ. Πάνου Λασκαρίδη, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος του απένειμε το παράσημο του  Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής.

Ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας  ανέφερε «Σας απονέμω το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής για το σύνολο της προσφοράς σας στον Τόπο μας.  Ιδιαιτέρως όμως αναφέρομαι πρώτον, στην προσφορά του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, του οποίου ηγείσθε, στις Τέχνες, στα Γράμματα, στην Ιστορία και στη Ναυτική Παράδοση. Δεύτερον, στην προσφορά σας προς το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα.  Και, τρίτον, στην προσφορά σας στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ναυτιλία, υπό την ιδιότητά σας ως Προέδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Εφοπλιστών».

Στην αντιφώνηση του ο κ. Πάνος Λασκαρίδης είπε χαρακτηριστικά «Κύριε Πρόεδρε, δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω γι’ αυτή τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε σήμερα. Και θα ήθελα να σκέφτομαι ότι η τιμή αυτή αντανακλάται στο έργο του Ιδρύματος – ορισμένοι εκ των συνεργατών μας είναι εδώ σήμερα – και στην οικογένειά μου που είναι κοντά μου και με στηρίζει όλη μου τη ζωή, και στους φίλους μου, που και αυτοί είναι εδώ σήμερα και είναι σαν δεύτερη οικογένειά μου. Και είμαι και ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ορισμένα από αυτά που αναφέρατε, και ορισμένα άλλα, έχουν ξεκινήσει με την δική σας υποστήριξη και με την δική σας πρωτοβουλία. Προφανώς η τιμή είναι για το ότι ευτύχισα να μπορέσω να βοηθήσω σε ορισμένα πράγματα και πάρα πολύ απλά, νομίζω ότι πρέπει όλοι, όσο μπορούμε, να βοηθάμε εκεί που η πατρίδα μας χρειάζεται. Όποιος δεν έχει τίποτα, δεν θα δίνει τίποτα, όποιος έχει λίγα θα δίνει λίγα και όποιος έχει πολλά, θα δίνει πολλά. Εγώ πάντως σας ευχαριστώ και πάλι. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων και σας διαβεβαιώ ότι όσο μπορώ, ακόμα και όπου χρειάζεται, θα προσπαθώ πάντα να βοηθώ. Και σας ευχαριστώ για την τεράστια αυτή τιμή που μου κάνετε, και για την υποστήριξή σας σε ορισμένες πρωτοβουλίες που έχω αναλάβει κατά καιρούς και ελπίζω ότι θα είστε και εσείς πάντα στο πλευρό μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.