Ζημίες καταγράφουν τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ν. Κορέας

Ζημίες καταγράφουν τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ν. Κορέας

237
Ζημίες καταγράφουν τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ν. Κορέας

Δύο από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία του κόσμου, η Hyundai Heavy Industries (HHI) και η Samsung Heavy Industries (SHI), κατέγραψαν αρνητικά οικονομικά αποτέλεσματα το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2018, η HHI σημείωσε ζημίες της τάξης των $206,7 εκατ., σε σχέση με τα κέρδη που είχαν τα ναυπηγεία την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους ($162 εκατ.). Σύμφωνα με το Yonhap News Agency, τα αρνητικά οικονομικά αποτέλεσματα της HHI οφείλονται, μεταξύ άλλων, στις σημαντικά μειωμένες δραστηριότητες στον τομέα κατασκευών offshore εγκαταστάσεων. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως και σήμερα ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος της Ν. Κορέας έχει λάβει παραγγελίες για τη ναυπήγηση 92 πλοίων, συνολικής αξίας $7,9 δις.

Αναφορικά με την SHI, το ναυπηγείο κατέγραψε ζημίες ύψους $126 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο του 2018, συγκριτικά με τα κέρδη της τάξης των $20, 1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ωστόσο τα συγκεκριμένα ναυπηγεία έχουν εξασφαλίσει σημαντικές παραγγελίες εντός του τρέχοντος έτους για τη ναυπήγηση 29 πλοίων, συνολικής αξίας $2,9 δις.

Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης εκτιμάται ότι το 2018 θα αποτελέσει την χρονιά με τις χειρότερες οικονομικές αποδόσεις στην ιστορία των ναυπηγείων της Ν. Κορέας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.