Συντονισμένες προσπάθειες για την συμμόρφωση με το sulphur cap

Συντονισμένες προσπάθειες για την συμμόρφωση με το sulphur cap

131
Συντονισμένες προσπάθειες για την συμμόρφωση με το sulphur cap

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) με ανακοίνωσή του ενθαρρύνει τις προσπάθειες που γίνονται από τα κράτη μέλη του IMO προκειμένου να επιλυθούν οι πρακτικές δυσκολίες και οι προκλήσεις αναφορικά με την εφαρμογή ναυτιλιακών καυσίμων με περιεκτικότητα σε θείο έως και 0,5%.

Ο Γενικός Γραμματέας του ICS, κ. Peter Hinchliffe, ανέφερε ότι γίνεται πρόοδος στις εργασίες του IMO αναφορικά με την επικείμενη εφαρμογή του sulphur cap και ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως αποτελεί πλέον προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις η ασφαλής χρήση και η καταλληλότητα των νέων καυσίμων στα πλοία.

Ο κ. Hinchliffe προσέθεσε ότι αποτελεί ζωτικής σημασίας οι ναυτιλιακές εταιρείες και τα πληρώματα να έχουν την πεποίθηση ότι τα νέα καύσιμα που θα αναπτυχθούν προς συμμόρφωση του sulphur cap θα είναι ασφαλή και διαθέσιμα πριν την εφαρμογή της διεθνούς νομοθεσίας από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Ο Γενικός Γραμματέας του ICS επεσήμανε ότι η συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο υπό την επίβλεψη του IMO συμβάλει σε σημαντικό βαθμό προς την «ήπια» εφαρμογή του sulphur cap, ενώ συγχρόνως τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής της προθεσμίας για την εφαρμογή του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.