Ο ABS ενισχύει το ρόλο του στην τουρκική αγορά LNG

Ο ABS ενισχύει το ρόλο του στην τουρκική αγορά LNG

65
Ο ABS ενισχύει το ρόλο του στην τουρκική αγορά LNG
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ

O νηογνώμονας ABS επιλέχθηκε για να πιστοποιήσει μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) για την τουρκική εταιρεία εκμετάλλευσης αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, Botas.

“Καθώς η ζήτηση για φυσικό αέριο έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία, η αλυσίδα εφοδιασμού έπρεπε να προσαρμοστεί και να βρει νέους τρόπους για να φτάσει το αέριο στις αναπτυσσόμενες αγορές”, δήλωσε ο Επικεφαλής της Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Jamie Smith του ABS. “Τα FSRUs, όπως και το συγκεκριμένο στην Τουρκία, παρέχουν στους διανομείς και στους προμηθευτές αερίου μια αποδοτική και αποτελεσματική λύση, προκειμένου να φτάσει το προϊόν τους στους καταναλωτές”.

Η εν λόγω μονάδα πρόκειται να κατασκευαστεί στο ναυπηγείο της Hyundai Heavy Industries στην Κορέα, ενώ θα διαθέτει χωρητικότητα αποθήκευσης 170.000 m3. Το FSRU θα είναι αγκυροβολημένo ανοιχτά των ακτών της Τουρκίας και θα τo διαχειρίζεται η εταιρεία Mitsui O.S.K. Lines (MOL).

“To συγκεκριμένο FSRU θα βοηθήσει τη Botas να επεκτείνει την ενεργειακή υποδομή της Τουρκίας και να μειώσει την εξάρτηση από το αέριο αγωγών, επιτρέποντάς τους να παραδίδουν το LNG πιο αποτελεσματικά και με οικονομικά αποδοτικό τρόπο”, δήλωσε ο Seyfettin Tatli, Διευθυντής του ABS Τουρκίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/VALDA KALNINA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.