Νίγηρας: Μία εστία για το μεταναστευτικό ζήτημα της Μεσογείου

Νίγηρας: Μία εστία για το μεταναστευτικό ζήτημα της Μεσογείου

38
Νίγηρας: Μία εστία για το μεταναστευτικό ζήτημα της Μεσογείου

Επίσκεψη στις 17 και 18 Ιουλίου στο Νίγηρα πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Antonio Tajani, με επίκεντρο την επίτευξη μείωσης των μεταναστευτικών ροών κατά 95% από το Νίγηρα προς τη Λιβύη και τις χώρες της Ευρώπης. Η συγκεκριμένη μείωση επιτεύχθηκε μέσα από την παροχή οικονομικής στήριξης από μέρους της Ε.Ε. αλλά και της επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. – Νίγηρα.

Κατά τη διάρκεια του 2016, 330.000 μετανάστες εκτιμάται ότι διέσχισαν το Νίγηρα με προορισμό τις χώρες της Ευρώπης μέσω της Λιβύης. Το 2017 ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε λιγότερο από 18.000, ενώ το 2018 εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται σε 10.000.

Ο κ. Tajani ανέφερε ότι μέσω της επίσκεψής του στο Νίγηρα επιδιώκεται η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Ε.Ε. με την χώρα της Δ. Αφρικής για την πλήρη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Κατόπιν αιτήματος του προέδρου του Νίγηρα, Mahamadou Issoufou, τον κ. Tajani θα συνοδεύουν στην επίσκεψή του στην χώρα εκπρόσωποι 30 ευρωπαϊκών εταιρειών, διεθνών οργανισμών και ειδικοί στον τομέα έρευνας και καινοτομίας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας σε πολιτικό επίπεδο και την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην αφρικανική χώρα.

Ο πρόεδρος του ΕΚ επεσήμανε ότι ο Νίγηρας έχει ανάγκη επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, στις ανανεώσιμες ενέργειες και στον ψηφιακό τομέα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.