Αύξηση κατά 7,9% στο εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

Αύξηση κατά 7,9% στο εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

31
Αύξηση κατά 7,9% στο εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

Αύξηση κατά 7,9% καταγράφηκε στο εξωτερικό εμπόριο της Κίνας κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018, φτάνοντας σε αξία τα $2,12 τρις.

Οι εξαγωγές κινεζικών εμπορευμάτων σημείωσαν αύξηση κατά 4,9% την ίδια περίοδο, ενώ αύξηση κατά 11,5% καταγράφηκε στις εισαγωγές της χώρας, οδηγώντας σε εμπορικό πλεόνασμα ύψους $134,9 δις.

Εκπρόσωπος του General Administration of Customs ανέφερε ότι το εξωτερικό εμπόριο της χώρας έχει σημειώσει βελτίωση λόγω της συνεχούς οικονομικής ανάκαμψης σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και της οικονομικής σταθερότητας της Κίνας.

Σύμφωνα με την Xinhuanet, οι εμπορικές συναλλαγές της Κίνας με τις χώρες της Ε.Ε., οι οποίες και αποτελούν τον μεγαλύτερο εμπορικό συνεργάτη της χώρας αυξήθηκαν κατά 5,3% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Επιπλέον, το εμπόριο της Κίνας με τις ΗΠΑ, καθώς και με τις χώρες της ΝΑ Ασίας σημείωσε αύξηση της τάξης του 5,2% και 11%, αντίστοιχα.

Ε.Ε., ΗΠΑ και ΝΑ Ασία αντιπροσώπευσαν το 41% του κινεζικού εξωτερικού εμπορίου από τις αρχές του 2018 έως και τα τέλη του περασμένου Ιουνίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.