Η Τοtal γιγαντώνεται και στην αγορά LNG

Η Τοtal γιγαντώνεται και στην αγορά LNG

267
Η Τοtal γιγαντώνεται και στην αγορά LNG

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του χαρτοφυλακίου της Engie -που αφορά στον τομέα του upstream LNG- από τον γαλλικό ενεργειακό κολοσσό Total, έναντι των $1,5 δις. Η Total είχε εκφράσει την πρόθεσή της για τη συγκεκριμένη εξαγορά το περασμένο έτος.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς η Total προβλέπεται να καταβάλλει στην Engie πρόσθετα ποσά έως και $550 εκατ., σε περίπτωση βελτίωσης των αγορών πετρελαίου τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το χαρτοφυλάκιο της Engie περιλαμβάνει μερίδια σε εγκαταστάσεις υγροποίησης φυσικού αερίου, όπως το Cameron LNG Project στις ΗΠΑ, μακροπρόθεσμες συμφωνίες πώλησης και αγοράς LNG, έναν στόλο από πλοία μεταφοράς LNG, καθώς και πρόσβαση σε ειδικές μονάδες στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος και CEO της Total, κ. Patrick Pouyanné, επεσήμανε ότι η απόκτηση του χαρτοφυλακίου της Engie στον τομέα του LNG θα προσδώσει ιδιαίτερη ευελιξία και θα αυξήσει περαιτέρω την θέση του γαλλικού ενεργειακού ομίλου στη συγκεκριμένη αγορά.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η Total αναμένεται να αποτελέσει τον δεύτερο μεγαλύτερο παίκτη στην παγκόσμια αγορά του LNG, κατέχοντας μερίδιο της τάξης του 10%, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το 2020 η γαλλική εταιρεία θα διαχειρίζεται 40 εκατ. τόνους LNG.

Φωτό: Total

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.