Σε περίοπτη θέση η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ

Σε περίοπτη θέση η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ

73
Σε περίοπτη θέση η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ

Η αμερικανική παραγωγή αργού πετρελαίου αναμένεται να ανέλθει κατά μέσο όρο σε 12 εκατ. βαρέλια ημερησίως για πρώτη φορά προς τα τέλη του επόμενου έτους, σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου.

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί, κυρίως, λόγω της προηγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη του «μαύρου χρυσού». Συγκεκριμένα, το προηγούμενο έτος η αμερικανική παραγωγή αργού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 5,6%, ενώ και για φέτος εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 15,4%.

Όπως επεσήμανε η επικεφαλής της ΕΙΑ, Linda Capuano, η αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου η οποία προβλέπεται για το 2019 θα λάβει ώθηση, κυρίως, λόγω αύξησης παραγωγής από πλευράς ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλίας και Ρωσίας.

Επισημαίνεται, ότι οι εκτιμήσεις για την κατά μέσο όρο παραγωγή για το 2019 αυξήθηκαν κατά 40.000 βαρέλια στα 11,8 εκατ. συγκριτικά με τις αρχικές εκτιμήσεις. Όσον αφορά το 2018 η ΕΙΑ αναμένει παραγωγή 10,91 εκατ. βαρέλια ημερησίως για το τρίτο τρίμηνο και 11,29 για το τέταρτο τρίμηνο.

Αναφορικά με την ζήτηση, αναμένεται για εφέτος να ανέλθει στα 20,35 εκατ. βαρέλια/ημέρα μειωμένη κατά 60.000 βαρέλια/ημέρα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, ενώ για το 2019 προβλέπεται ότι η ζήτηση για αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ θα «αγγίξει» τα 20,68 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Τέλος, η κ. Capuano τόνισε ότι εάν οι προβλέψεις της ΕΙΑ επαληθευτούν τότε η μέση κατανάλωση βενζίνης για το 2019 θα σπάσει κάθε ρεκόρ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.