Γιατί εξαπλώνεται ο γίγαντας των αιθέρων στη Λατινική Αμερική;

Γιατί εξαπλώνεται ο γίγαντας των αιθέρων στη Λατινική Αμερική;

103
Γιατί εξαπλώνεται ο γίγαντας των αιθέρων στη Λατινική Αμερική;

Η Emirates SkyCargo, η εταιρεία που ανήκει στον διεθνή όμιλο αερομεταφορών Emirates Airlines και δραστηριοποιείται στο κομμάτι της μεταφοράς εμπορευμάτων, αναμένεται να προσθέσει το Σαντιάγο της Χιλής στο δίκτυό της από τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Πέμπτη 28 Ιουνίου.

Η πρωτεύουσα της Χιλής αναμένεται να αποτελέσει τον έκτο προορισμό της Emirates SkyCargo στην Λατινική Αμερική μετά το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Σάο Πάολο, τη Καμπίνας, το Μπουένος Άιρες και τη Σιουδάδ δελ Έστε της Παραγουάης.

Με την έναρξη των δρομολογίων προς την Χιλή, η εταιρεία θα διευκολύνει τις εξαγωγές σολομού και άλλων ευπαθών τροφίμων από τη λατινοαμερικανική χώρα προς το διεθνές της εμπορικό δίκτυο.

Επισημαίνεται ότι η Χιλή αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα εκτροφής σολομού στον κόσμο με τα έσοδα από τις εξαγωγές του να ανέρχονται στα $4,6 δις για την χώρα της Λατινικής Αμερικής κατά το 2017.

Από την άλλη πλευρά οι διατροφικές ανάγκες των κατοίκων της ΗΑΕ καλύπτονται κατά 90% μέσω εισαγωγών, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομίας και Εξωτερικού Εμπορίου των ΗΑΕ, Sultan Bin Saeed Al Mansoori.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου του Ντουμπάι, Majid Saif Al-Ghurair, ανέφερε πρόσφατα ότι οι εμπορευματικές ροές, μεταξύ του Ντουμπάι και των χωρών της Λατινικής Αμερικής, χωρίς να συγκαταλέγεται σε αυτές το πετρέλαιο, έσπασαν κάθε ρεκόρ κατά τους εννέα πρώτους μήνες του 2017, καθώς έφτασαν σε αξία τα $4 δις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2017 η Emirates SkyCargo μετέφερε συνολικά 48.000 τόνους φορτίου από και προς την Νότια Αμερική, συντελώντας έτσι στο να έρθουν πιο κοντά τοπικές επιχειρήσεις με τους πελάτες τους μέσω ενός δικτύου που περιλαμβάνει 155 πόλεις και 6 ηπείρους.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι η Emirates SkyCargo αποτελεί την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματικών φορτίων στον κόσμο καθώς διαχειρίζεται ένα στόλο 268 αεροσκαφών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.