Δεύτερο ULCC προστίθεται στον στόλο της Εuronav

Δεύτερο ULCC προστίθεται στον στόλο της Εuronav

1501
Δεύτερο ULCC προστίθεται στον στόλο της Εuronav

Η Euronav Tankers NV, πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία δεξαμενόπλοιων, βελγικών συμφερόντων, ανακοίνωσε την Παρασκευή 29 Ιουνίου ότι απέκτησε ενα ULCC tanker, το οποίο φέρει το όνομα Seaways Laura Lynn, από την Oceania Tanker Corporation, θυγατρική της International Seaways.

Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία, το πλοίο μετονομάστηκε σε Oceania και από εδώ και στο εξής θα φέρει βελγική σημαία. Επισημαίνεται επίσης ότι η Euronav απέκτησε το κατασκευασμένο το 2003 πλοίο από την International Seaways έναντι $32.5 εκατ.

Το Seaways Laura Lynn (441.561 dwt) αποτελεί ένα από τα δύο πιο υπερσύγχρονα ULCC tankers που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά δεξαμενόπλοιων. Ήδη, το TI Europe (442.470 dwt) αποτελεί το αδερφό πλοίο το οποίο ανήκει στο στόλο της Euronav. Με την εν λόγω λοιπόν εξαγορά η Euronav αναδεικνύεται σε κυρίαρχη δύναμη στην αγορά των, πολύ μεγάλης χωρητικότητας, δεξαμενόπλοιων.

Φωτό: Euronav

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.