Το Κουβέιτ επιδιώκει να παγιώσει την θέση του στην Ασία

Το Κουβέιτ επιδιώκει να παγιώσει την θέση του στην Ασία

78
Το Κουβέιτ επιδιώκει να παγιώσει την θέση του στην Ασία

Η Kuwait Petroleum Corp. (KPC), κρατική εταιρεία του Κουβέιτ, εξέδωσε την πρώτη της προσφορά για την πώληση ενός νέου τύπου ελαφριού αργού πετρελαίου προς την Ασία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Μέσης Ανατολής, National.

Συγκεκριμένα η KPC προσέφερε 500.000 βαρέλια Super Light αργού πετρελαίου (KSLC), το οποίο αναμένεται να παραδοθεί 26 και 27 Ιουλίου σε χώρες της Ασίας.

H πρόταση του Κουβέιτ έρχεται λίγες μέρες μετά την συνεδρίαση του OPEC, κατά την οποία οι ισχυρότερες πετρελαϊκές χώρες εντός και εκτός OPEC, όπως η Ρωσία, συμφώνησαν από κοινού να αυξήσουν την παραγωγή «μαύρου χρυσού» κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως αρχής γενομένης από τον Ιούλιο. Επισημαίνεται ότι η Σαουδική Αραβία «δεσμεύτηκε» για μια «λογική» αύξηση της παραγωγής χωρίς ωστόσο να προβεί σε λεπτομέρειες.

Τέλος επισημαίνεται ότι η βαρύτητα API του πετρελαίου αυτού παραγωγής Κουβέιτ θα κυμανθεί στους 48 βαθμούς, ενώ αναμένεται μια προσαρμογή της τιμής του της τάξης των $0,003 ανά βαρέλι για κάθε μεταβολή της τάξης των 0,1 βαθμών στην βαρύτητά του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.