Η Μελβούρνη επωφελείται από νέες τακτικές γραμμές Ασίας- Αυστραλίας

Η Μελβούρνη επωφελείται από νέες τακτικές γραμμές Ασίας- Αυστραλίας

147
Η Μελβούρνη επωφελείται από νέες τακτικές γραμμές Ασίας- Αυστραλίας

Ο λιμένας της Μελβούρνης ετοιμάζεται να υποδεχθεί έναν μεγαλύτερο σε αριθμό και χωρητικότητα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων απ’ ότι σήμερα, καθώς εταιρείες στην εν λόγω αγορά όπως η COSCO, η OOCL και η ANL έχουν προγραμματίσει να αυξήσουν και να αναβαθμίσουν τις τακτικές γραμμές τους μεταξύ Ασίας- Αυστραλίας.

Ο λιμένας της Μελβούρνης μέχρι σήμερα υποδέχεται πλοία μεταφοράς containers, χωρητικότητας 5.500- 6.000 TEUs, ενώ η λιμενική αρχή του Λιμένα προσδοκά και προσβλέπει ότι μάλλον άμεσα θα προσεγγίζουν το λιμάνι πλοία της COSCO και της OOCL, χωρητικότητας έως και 8.900 TEUs.

Συγχρόνως θα ξεκινήσουν και οι μελέτες για την πραγματοποίηση εργασιών προκειμένου ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα της Μελβούρνης να είναι σε θέση να εξυπηρετεί πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεγάλα σε χωρητικότητα.

Επιπλέον, η Hyundai Merchant Marine, η Evergreen και η APL έχουν προγραμματίσει να προσθέσουν νέα δρομολόγια μεταξύ Κίνας και Αυστραλίας από τον ερχόμενο Αύγουστο, γεγονός που ωθεί σε διεύρυνση του λιμένα της Μελβούρνης καθώς και άλλων στην Αυστραλία.

Εκτιμάται ότι εντός του 2018 αυξηθούν κατά 10% οι τακτικές γραμμές μεταξύ Άπω Ανατολής και Αυστραλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.