Ινδονησία: Διαφαίνεται η αύξηση της παραγωγής άνθρακα λόγω υψηλών τιμών

Ινδονησία: Διαφαίνεται η αύξηση της παραγωγής άνθρακα λόγω υψηλών τιμών

43
Ινδονησία: Διαφαίνεται η αύξηση της παραγωγής άνθρακα λόγω υψηλών τιμών

H κυβέρνηση της Ινδονησίας στοχεύει σε μια παραγωγή άνθρακα της τάξης των 485 εκατ. τόνων για το 2018. Όπως αναφέρει το indonesia-investments.com η ινδονησιακή κυβέρνηση ναι μεν επιχειρεί να περιορίσει την παραγωγή, ωστόσο στοχεύει στο να διασφαλίσει παράλληλα επαρκείς ποσότητες άνθρακα για μελλοντική χρήση και δη για εγχώρια κατανάλωση.

Από την άλλη πλευρά ο Bambang Gatot, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της Ινδονησίας, επεσήμανε ότι δεν θα του προκαλούσε καμία έκπληξη εάν η παραγωγή άνθρακα από τα ανθρακωρυχεία της χώρας αυξηθεί, αγνοώντας κατά αυτό τον τρόπο τις ποσοστώσεις που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της παραγωγής.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το Εθνικό Μεσοπρόθεσμο Αναπτυξιακό Σχέδιο της Ινδονησίας (RPJMN) 2015-2019, η κυβέρνηση είχε θέσει σαν στόχο η παραγωγή να ανέλθει στα 406 εκατ. τόνους άνθρακα για το 2018 και στα 400 εκατ. τόνους για το 2019, ωστόσο η ραγδαία αύξηση των τιμών έχουν καταστήσει αδύνατο τον περιορισμό της παραγωγής σε τόσο χαμηλά επίπεδα.

Παράλληλα ο κ. Gatot επεσήμανε ότι εάν η κυβέρνηση δεν επενέβαινε, τότε είναι πιθανό η παραγωγή άνθρακα να «άγγιζε» τα 600 εκατ. τόνους άνθρακα για φέτος. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εγχώριοι ανθρακωρύχοι, οι οποίοι προμηθεύουν την αγορά της Ινδονησία με το 25% περίπου της συνολικής τους παραγωγής, επιτρέπεται να υπερβούν τον στόχο παραγωγής που έχει θέσει η κυβέρνηση κατά μόλις 10%.

Τέλος ο Hendra Sinadia, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ινδονησιακής Ένωσης Εξόρυξης Άνθρακα (APBI), τόνισε αντιθέτως ότι η παραγωγή στην Ινδονησία είχε ουσιαστικά μειωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή και μιας μειωμένης ζήτησης για άνθρακα από πλευράς Κίνας.