H Skangas τροφοδοτεί πλοίο με LBG για πρώτη φορά

H Skangas τροφοδοτεί πλοίο με LBG για πρώτη φορά

107
H Skangas τροφοδοτεί πλοίο με LBG για πρώτη φορά

Η νορβηγική Skangas ανακοίνωσε την Τρίτη 26 Ιουνίου ότι προχώρησε στην προμήθεια της κορυφαίας σουηδικής ναυτιλιακής και πρωτοπόρου στη χρήση LNG εταιρείας, Furetank, με υγροποιημένο βιοαέριο (LBG). Επισημαίνεται ότι η κίνηση αυτή αποτελεί για τη Skangas την πρώτη παράδοση του φιλικού προς το περιβάλλον LBG σε ναυτιλιακή εταιρεία.

Συγκεκριμένα η εν λόγω τροφοδοσία LBG αφορά το σουηδικό δεξαμενόπλοιο “Fure Vinga” της Furetank και πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Γκέτεμποργκ, μεταφέροντας το καύσιμο από ένα βυτιοφόρο φορτηγό απευθείας προς το πλοίο.

Επισημαίνεται ότι το “Fure Vinga” αποτελεί ένα από τα δύο πλοία της Furetank το οποίο χρησιμοποιεί υγροποιημένο αέριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σουηδική εταιρεία πρωτοεισήγαγε τη χρήση LNG ως ναυτιλιακό καύσιμο το 2015.

Παράλληλα η Furetank προσβλέπει στην κατασκευή πέντε ακόμα αδελφών πλοίων του “Fure Vinga” με κινητήρες διπλού καυσίμου τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται με LBG.

Φωτό: skangas.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.