O ABS υποστηρίζει την ασφαλή εφαρμογή της υβριδικής ισχύος στις θαλάσσιες και...

O ABS υποστηρίζει την ασφαλή εφαρμογή της υβριδικής ισχύος στις θαλάσσιες και υπεράκτιες βιομηχανίες

47
O ABS υποστηρίζει την ασφαλή εφαρμογή της υβριδικής ισχύος στις θαλάσσιες και υπεράκτιες βιομηχανίες

Ο νηογνώμονας ABS εξέδωσε το “Guide for Direct Current (DC) Power Distribution Systems for Marine and Offshore Applications (DC Power Guide)”, έναν οδηγό ο οποίος αναπτύχθηκε προκειμένου να υποστηρίξει την ασφαλή εφαρμογή της υβριδικής ισχύος στις θαλάσσιες και υπεράκτιες βιομηχανίες.

“Η ζήτηση για ενεργειακή απόδοση και βιωσιμότητα συνεχίζει να οδηγεί σε καινοτομίες, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα νέες εξελίξεις στις θαλάσσιες και υπεράκτιες βιομηχανίες”, δήλωσε ο πρόεδρος και CEO του ABS, Christopher J. Wiernicki. “Έχουμε επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πρακτικών κατευθύνσεων και λύσεων που βοηθούν να εισάγουμε νέες ιδέες και να προωθήσουμε τις τελευταίες τεχνολογίες”, πρόσθεσε.

Τα νέα υβριδικά συστήματα προσφέρουν ευκαιρίες χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας και υποστηρίζουν μια διαφορετική προσέγγιση στη διανομή ισχύος. Ο Οδηγός Ισχύος DC, παρέχει πρακτικά βήματα για να βοηθήσει στην ασφαλέστερη εγκατάσταση και ενσωμάτωση ενός συστήματος διανομής ισχύος συνεχούς ρεύματος σε ένα πλοίο ή σε μια υπεράκτια κατασκευή. Ο οδηγός καθορίζει τις απαιτήσεις για το σχεδιασμό, την εγκατάσταση, τον έλεγχο και την επιθεώρηση των συστημάτων διανομής ισχύος DC. Οι απαιτήσεις σχεδιασμού καλύπτουν όλες τις σημαντικές παραμέτρους, όπως τη λειτουργικότητα, τις διακυμάνσεις τάσης, τα συστήματα που βασίζονται σε υπολογιστή, την ποιότητα ισχύος, τη γείωση, τα υλικά κ.α.

“Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει αυξημένο ενδιαφέρον για τη χρήση υβριδικών συστημάτων ισχύος σε πλοία και σε υπεράκτιες κατασκευές”, δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας και Μηχανικής του ABS, Derek Novak. “Η διανομή ισχύος DC είναι ένας σημαντικός παράγοντας για νέες υβριδικές εφαρμογές και αυτός ο Οδηγός θα υποστηρίξει την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη εγκατάσταση των συγκεκριμένων συστημάτων”.

Φωτό: ww2.eagle.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.