«Χαλαρώνουν» οι περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή

«Χαλαρώνουν» οι περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή

32
«Χαλαρώνουν» οι περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή

Ο κ. Novak δήλωσε με αφορμή την απόφαση του OPEC να «χαλαρώσουν» οι περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή παρέχοντας τη δυνατότητα στην Ρωσία να αυξήσει την δική της παραγωγή κατά 170.000 βαρέλια/ημέρα με 180.000 βαρέλια/ημέρα, αγγίζοντας τους 550 εκατ. τόνους το 2018.

Στο πλαίσιο της συνάντησης των χωρών μελών και μη του OPEC που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Ιουνίου στη Βιέννη ελήφθη η απόφαση να αυξηθεί η παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή κατά 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα. Η Ρωσία με τη Σαουδική Αραβία ήταν μεταξύ των χωρών εκείνων που καλωσόρισαν την απόφαση για την αύξηση της παραγωγής.

Η συμφωνία του OPEC, η οποία συνήφθη στα τέλη του 2016 μεταξύ 24 χωρών και αφορούσε περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή έχει φέρει τα επιθυμητά αποτέλεσματα και με το παραπάνω. Ενδιαφέρον έχει ότι έως τον περασμένο Μάϊο, η πετρελαϊκή παραγωγή των χωρών που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη συμφωνία έχει καταγράψει μείωση κατά 2,7 εκατ. βαρέλια/ημέρα, αντί για 1,8 εκατ. βαρέλια που ήταν το αναμενόμενο, συγκριτικά με τα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2016.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.