Σε κορυφαίο εισαγωγέα LNG αναδεικνύεται η Κίνα

Σε κορυφαίο εισαγωγέα LNG αναδεικνύεται η Κίνα

66
Σε κορυφαίο εισαγωγέα LNG αναδεικνύεται η Κίνα

Η Κίνα αναδεικνύεται με δυναμικό ρυθμό στον μεγαλύτερο εισαγωγέα LNG παγκοσμίως, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Ιαπωνία.

Τον περασμένο Μάϊο, οι εισαγωγές LNG της Κίνας ανήλθαν σε 7,41 εκατ. τόνους τον περασμένο Μάϊο με αποτέλεσμα το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους οι κινεζικές εισαγωγές να έχουν αγγίξει συνολικά τους 34,9 εκατ. τόνους. Οι εισαγωγές της Ιαπωνίας σε LNG ανήλθαν την ίδια περίοδο σε 34,5 εκατ. τόνους, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, κατά τη διάρκεια του περασμένου Μαίου οι εισαγωγές LNG της Κίνας δια θαλάσσης ανήλθαν σε 4,15 εκατ. τόνους, ενώ μέσω αγωγών οι αντίστοιχες εισαγωγές ανήλθαν σε 3,27 εκατ. τόνους.

Οι ΗΠΑ αποτέλεσαν βασικό προμηθευτή υγροποιημένου φυσικού αερίου της Κίνας, παρά το γεγονός ότι έχει ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο η Κίνα έχει εξαιρέσει από τις κυρώσεις προς τις ΗΠΑ το LNG.

Η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση LNG από μέρους της Κίνας οφείλεται στην στροφή της χώρας προς καθαρότερες μορφές ενέργειας απαλλαγόμενη από τον άνθρακα για την ικανοποίηση των ενεργεικών αναγκών των κατοίκων της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.