Νέος λιμένας- κόμβος εξαγωγών για ορυκτά στη Μέση Ανατολή

Νέος λιμένας- κόμβος εξαγωγών για ορυκτά στη Μέση Ανατολή

68
Νέος λιμένας- κόμβος εξαγωγών για ορυκτά στη Μέση Ανατολή

Με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός νέου κόμβου μεταφορών, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics Marafi Asyad του Ομάν και η καταριανή εταιρεία Dolphin Integrated, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνολογίας, υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη ενός τερματικού σταθμού στο λιμένα του Sohar στο Ομάν.

Ο συγκεκριμένος τερματικός σταθμός θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην εξαγωγική δραστηριότητα του γάββρου, ενός πυριγενούς πετρώματος.

Αρχικά εκτιμάται ότι η ετήσια ικανότητα διαχείρισης του νέου τερματικού σταθμού στο λιμένα του Sohar θα αγγίζει τους οκτώ εκατ. τόνους. Κατόπιν, με την προσθήκη γερανών και συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, η παραγωγική ικανότητα του τερματικού σταθμού θα ανέλθει σε 12 εκατ. τόνους ετησίως.
Οι εκπρόσωποι των εταιρειών Marafi Asyad και Dolphin Integrated δήλωσαν ότι ο νέος τερματικός σταθμός θα ενισχύσει σημαντικά την οικονομία του Ομάν, ενώ θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις και θα αυξήσει τον αριθμό των θέσεων εργασίας στην χώρα.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία Marafi Asyad είχε υπογράψει συμφωνία και με τη λιμενική αρχή του Sohar για την κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού διαχείρισης ορυκτών στο συγκεκριμένο λιμένα.
Στόχος της κρατικής Marafi είναι το Ομάν να αποτελέσει ένας από τους δέκα μεγαλύτερους κόμβους logistics στον κόσμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.