Γερμανία: Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία αναμένεται να συρρικνώσουν την γεωργική...

Γερμανία: Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία αναμένεται να συρρικνώσουν την γεωργική παραγωγή

48
Γερμανία: Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία αναμένεται να συρρικνώσουν την γεωργική παραγωγή

Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την ξηρασία που επικράτησε στην Γερμανία κατά τον Μάιο θα έχει σαν αποτέλεσμα να συρρικνωθεί η γεωργική παραγωγή της χώρας, γεγονός που πονοκεφαλιάζει τους αγρότες.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Γερμανικής Ένωσης Γεωργών, Joachim Rukwied, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Bild am Sonntag» και δημοσιέυτηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

Όπως επισημαίνει το Reuters η καλοκαιρινή ξηρασία που πλήττει τις ευρωπαϊκές χώρες της Βαλτικής θα προκαλέσει καταστροφές στις καλλιέργειες σιταριού με τους εμπειρογνώμονες να αναμένουν μια πτώση της παραγωγής στη Γερμανία της τάξης του 6,5% στους 22,89 εκατ. τόνους σιταριού.

Παράλληλα ο κ. Rukwied επεσήμανε ότι φέτος η Γερμανία αντιμετώπισε τον θερμότερο Μάιο ενώ η ξηρασία που έπληξε την περιοχή αναμένεται να συρρικνώσει την παραγωγή σε βορρά και ανατολή έως και 60%.

Τέλος ένα άλλο μεγάλο ζήτημα για τους Γερμανούς παραγωγούς παραμένει η επανεμφάνιση λύκων, όπως σημείωσε, τονίζοντας ότι οι αγρότες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να τους επιτίθενται ένα κρίνεται σκόπιμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.