Γερμανία: Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία αναμένεται να συρρικνώσουν την γεωργική...

Γερμανία: Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία αναμένεται να συρρικνώσουν την γεωργική παραγωγή

46
Γερμανία: Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία αναμένεται να συρρικνώσουν την γεωργική παραγωγή

Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την ξηρασία που επικράτησε στην Γερμανία κατά τον Μάιο θα έχει σαν αποτέλεσμα να συρρικνωθεί η γεωργική παραγωγή της χώρας, γεγονός που πονοκεφαλιάζει τους αγρότες.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Γερμανικής Ένωσης Γεωργών, Joachim Rukwied, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Bild am Sonntag» και δημοσιέυτηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

Όπως επισημαίνει το Reuters η καλοκαιρινή ξηρασία που πλήττει τις ευρωπαϊκές χώρες της Βαλτικής θα προκαλέσει καταστροφές στις καλλιέργειες σιταριού με τους εμπειρογνώμονες να αναμένουν μια πτώση της παραγωγής στη Γερμανία της τάξης του 6,5% στους 22,89 εκατ. τόνους σιταριού.

Παράλληλα ο κ. Rukwied επεσήμανε ότι φέτος η Γερμανία αντιμετώπισε τον θερμότερο Μάιο ενώ η ξηρασία που έπληξε την περιοχή αναμένεται να συρρικνώσει την παραγωγή σε βορρά και ανατολή έως και 60%.

Τέλος ένα άλλο μεγάλο ζήτημα για τους Γερμανούς παραγωγούς παραμένει η επανεμφάνιση λύκων, όπως σημείωσε, τονίζοντας ότι οι αγρότες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να τους επιτίθενται ένα κρίνεται σκόπιμο.