Κατακόρυφη πτώση για τις εξαγωγές του πετρελαίου της Βενεζουέλας

Κατακόρυφη πτώση για τις εξαγωγές του πετρελαίου της Βενεζουέλας

158
Κατακόρυφη πτώση για τις εξαγωγές του πετρελαίου της Βενεζουέλας

Μείωση κατά 32% έχουν σημειώσει οι εξαγωγές πετρελαίου της PDVSA το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου Μαΐου, αγγίζοντας τα 765.000 βαρέλια/ημέρα.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μία ακόμη ένδειξη της κρίσης που βιώνει ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Βενεζουέλας. Λόγω των οικονομικών δυσκολιών της και της αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλών της οι οποίες έχουν οδηγήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών της στοιχείων, η εταιρεία δε δύναται να κατέχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό προκειμένου να παράγει επαρκείς ποσότητες πετρελαίου και να εκπληρώνει τα συμβόλαια για τη μεταφορά πετρελαίου σε άλλες χώρες.

Από τις αρχές του 2018 έως και σήμερα οι εξαγωγές πετρελαίου της PDVSA ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 1,24 εκατ. βαρέλια/ημέρα, αντιπροσωπεύοντας πτώση κατά 26%, σε σχέση με την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας πέρυσι.

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών, ο πετρελαϊκός κολοσσός της Βενεζουέλας έχει αποφασίσει να στραφεί προς τις εισαγωγές αργού πετρελαίου προκειμένου να το χρησιμοποιήσει στα διυλιστήριά της για παράγει καύσιμα, καθώς λόγω της δεινής οικονομικής της κατάστασης δεν έχει τη δυνατότητα να προβεί στην εξόρυξη πετρελαίου από τα κοιτάσματά της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.