H Cargill στοχεύει σε αποδοτικότερες και πιο βιώσιμες θαλάσσιες μεταφορές

H Cargill στοχεύει σε αποδοτικότερες και πιο βιώσιμες θαλάσσιες μεταφορές

98
H Cargill στοχεύει σε αποδοτικότερες και πιο βιώσιμες θαλάσσιες μεταφορές

‘Οντας ένας από τους μεγαλύτερους ναυλωτές πλοίων παγκοσμίως, η Cargill συνεχίζει την προσπάθειά της να μειώσει τις εκπομπές και να βελτιώσει τα πρότυπα του ναυτιλιακού κλάδου. Η εταιρεία δημοσίευσε την πρώτη της έκθεση εταιρικής ευθύνης ειδικά για τις δραστηριότητές της στον κλαδο των θαλασσίων μεταφορών, η οποία συντάσσεται σύμφωνα με το Global Reporting Initiative και παρέχει μια ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο που έγινε το 2017. Εκεί η εταιρεία περιγράφει τα σχέδια και τις δραστηριότητές της που στοχεύουν να οδηγήσουν τον ναυτιλιακό κλάδο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, μια από τις παλαιότερες και πιο παραδοσιακές βιομηχανίες, σε μια νέα εποχή, καθιστώντας τη ναυτιλία ασφαλέστερη, αποδοτικότερη και βιωσιμότερη.

Μαζί με τα ενδιαφερόμενα μέρη, η εταιρεία ολοκλήρωσε μια συνολική αξιολόγηση της σημαντικότητας των δραστηριοτήτων της στα μέσα του 2017. Χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένιο εργαλείο αξιολόγησης ως βάση, τέθηκαν οι δράσεις και οι στόχοι για τη βελτίωση των δραστηριοτήτων, μεταξύ άλλων, στους τομείς των κλιματικών αλλαγών και της υγείας, της ασφάλειας και της ευημερίας, της υγείας των ωκεανών και της βιοποικιλότητας.

Η Cargill αναφέρει ακόμη κάποιες βελτιώσεις σε διάφορα μέτρα απόδοσης, ιδίως στο πλαίσιο της σύνθεσης του στόλου και της αποδοτικότητας των πλοίων. Το 2017, ο κλάδος  των δραστηριοτήτων της Cargill που αφορούν τις θαλάσσιες μεταφορές, μείωσε τις εκπομπές του σε CO2 κατά 5,7% (στα χρονοναυλωμένα πλοία, σε cargo-ton-mile basis) και δεσμεύτηκε να επιτύχει μείωση κατά 15% έως το 2020. Οι προσδοκίες για τον κλάδο των θαλασσίων μεταφορών ακολουθούν την προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία εκφράστηκε η επιθυμία να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 10% έως το 2020 σε όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητες της εταιρείας.

Φωτό: cargill.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.