Ακόμα περισσότερα τρένα μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

Ακόμα περισσότερα τρένα μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

95
Ακόμα περισσότερα τρένα μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

Στο πλαίσιο της συνάντησης του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (Shanghai Cooperation Organization- SCO), ενός ευρασιατικού οργανισμού με μέλη την Κίνα, το Καζακστάν, την Κιργιζία, τη Ρωσία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, ο πρόεδρος του Καζακστάν, κ. Nursultan Nazarbayev, επεσήμανε την ανάγκη να προωθηθούν έργα που θα «συνδέουν» τις χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένα από αυτά τα έργα αποτελεί και ο σιδηρόδρομος ταχείας κυκλοφορίας που θα συνδέει το Πεκίνο με το Βερολίνο και ο οποίος θα διέρχεται από την Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Ο κ. Nazarbayev τόνισε ότι η σύνδεση των χωρών μέσω νέων υποδομών θα ενισχύσει την ανάπτυξη των χωρών μελών του SCO και θα συμβάλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας. Επίσης έργα όπως ο σιδηρόδρομος μεταξύ του Πεκίνου και του Βερολίνου εκτιμάται ότι θα προσφέρει συνέργειες μεταξύ των χωρών μελών του SOC με τις χώρες της Ε.Ε.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης δημιουργήθηκε το 2001 με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των ευρασιατικών χωρών, καθώς και την διασφάλιση της οικονομικής τους σταθερότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.