Κερδοφορία μετ’ εμποδίων για τους διεθνείς αερομεταφορείς

Κερδοφορία μετ’ εμποδίων για τους διεθνείς αερομεταφορείς

64
Κερδοφορία μετ’ εμποδίων για τους διεθνείς αερομεταφορείς

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) με πρόσφατες δηλώσεις της προέβλεψε ότι τα κέρδη της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας θα μειωθούν κατά 12% εντός του τρέχοντος έτους, λόγω του υψηλού κόστους καυσίμων και των εργατικών εισφορών.

Σύμφωνα με την Ένωση τα συνολικά κέρδη της παγκόσμιας βιομηχανίας αερομεταφορών εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα $33,8 δις μέσα στο 2018.

Ωστόσο, ο κ. Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και CEO της IATA, δήλωσε πρόσφατα ότι αναμένεται αύξηση των εσόδων της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας κατά 10,7% το 2018, συγκριτικά με το περασμένο έτος, αγγίζοντας τα $834 δις. Επίσης αύξηση αναμένεται και στον αριθμό των εναέριων επιβατικών μεταφορών κατά 7% εντός του τρέχοντος έτους.

Ο CEO της IATA επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους 1.900 νέα αεροσκάφη αναμένεται να ενταχθούν στην βιομηχανία αερομεταφορών, οδηγώντας σε ανανέωση και αύξηση του παγκόσμιου στόλου κατά 4,2%, συγκριτικά με πέρυσι.

Πιο αναλυτικά, κέρδη της τάξης των $15 δις αναμένονται για τις αεροπορικές εταιρείες της Β. Αμερικής, αντιπροσωπεύοντας το 44% των κερδών της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας.

Αναφορικά με τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες τα κέρδη θα ανέλθουν σε $8,6 δις, ενώ για τις εταιρείες της Ασίας και του Ειρηνικού τα κέρδη θα κυμανθούν σε περίπου $8,2 δις. Μικρό μερίδιο στα κέρδη της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανία αναμένεται να κατέχουν οι αεροπορικές εταιρείες της Λατινικής Αμερικής ($0,9 δις), ενώ ζημίες ύψους $100 εκατ. υπολογίζεται ότι θα καταγράψουν οι αφρικανικές εταιρείες.