Εμπορικά αντίποινα στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο το Κατάρ

Εμπορικά αντίποινα στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο το Κατάρ

237
Εμπορικά αντίποινα στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο το Κατάρ

Ένα χρόνο αφότου η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν κάθε εμπορικό δεσμό με το Κατάρ, η πλούσια σε φυσικό αέριο χώρα αποφάσισε να διακόψει από πλευράς της την εισαγωγή και κατανάλωση αγαθών από αυτές τις τέσσερις χώρες.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, το Υπουργείο Οικονομικών του Κατάρ γνωστοποίησε με απόφαση-διάταγμα στα καταστήματα της χώρας να απομακρύνουν από τα ράφια τους προϊόντα τα οποία εισάγονται από τις χώρες αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος είχαν διακόψει στις 5 Ιουνίου 2017 κάθε οικονομικό και διπλωματικό δεσμό με το Κατάρ, κατηγορώντας το για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ομάδων.

Παρόλα αυτά το Κατάρ κατάφερε να απορροφήσει τους κραδασμούς από το εμπάργκο με την οικονομία του να αναπτύσσεται ταχύτερα από αυτές των γειτονικών χωρών του. Τέλος όσον αφορά το 2018, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η οικονομία του Κατάρ θα επιτύχει ακόμα μεγαλύτερη ανάκαμψη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.