Σε σταθερά ανοδική πορεία η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας

Σε σταθερά ανοδική πορεία η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας

136
Σε σταθερά ανοδική πορεία η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) δημοσίευσε τα επίσημα στοιχεία σχετικά με τη συνολική κίνηση των επιβατών κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο το περασμένο έτος.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του 2017 εκτιμάται ότι ταξίδεψαν συνολικά 26,7 εκατ. επιβάτες, αριθμός που υπερβαίνει τις αρχικές προβλέψεις της CLIA για το περασμένο έτος (25,8 εκατ. επιβάτες).

Η CLIA προβλέπει ότι το 2018 θα αποτελέσει μία ακόμη καλή χρονιά για την αγορά κρουαζιέρας εκτιμώντας πως η παγκόσμια κίνηση επιβατών κρουαζιέρας θα αγγίξει τους 28 εκατ. μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία της CLIA, το 15% των επιβατών κρουαζιέρας επέλεξαν ως τουριστικό προορισμό την Ασία το 2017, αύξηση κατά 20,5% συγκριτικά με το 2016.

Ωστόσο, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη αποτέλεσαν τους κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας το περασμένο έτος, καθώς το 49% και το 26% των επιβατών κρουαζιέρας, αντίστοιχα, ταξίδεψαν σε χώρες των συγκεκριμένων ηπείρων.

Επίσης το 5,4% των επιβατών επέλεξαν κρουαζιέρες στην Αυστραλία και στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ το 3,2% επέλεξαν την Κεντρική και τη Νότια Αμερική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.