Αυξημένο το κυπριακό νηολόγιο κατά 52 νέα πλοία φέτος

Αυξημένο το κυπριακό νηολόγιο κατά 52 νέα πλοία φέτος

188
Αυξημένο το κυπριακό νηολόγιο κατά 52 νέα πλοία φέτος

Η βαρύτητα που δίνει η Λευκωσία σε θέματα διεθνούς ναυτιλίας είναι άξια πολλών επαίνων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, παρευρέθηκε στην 29η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

To κυπριακό νηολόγιο προσέθεσε 52 νέα πλοία κατά τους πρώτους μήνες του 2018, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι μία από τις βασικές προτεραιότητες του νεοσύστατου υπουργείου Ναυτιλίας και κατ’ επέκταση της κυπριακής κυβέρνησης, αποτελεί η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής σημαίας στη διεθνή ναυτιλία.

Τέλος, ο Κύπριος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα της ανεύρεσης υδρογονανθράκων δηλώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για την ναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας και πρόσθεσε ότι η Κύπρος κατέχει τον 11ο μεγαλύτερο στόλο όσον αφορά την εμπορική ναυτιλία και τον 3ο μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.