Τελετή ονοματοδοσίας για το 26ο πλοίο της Carnival Corporation

Τελετή ονοματοδοσίας για το 26ο πλοίο της Carnival Corporation

110
Τελετή ονοματοδοσίας για το 26ο πλοίο της Carnival Corporation

Τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για το νέο κρουαζιερόπλοιο της Carnival Corporation, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο κρουαζιέρας στον κόσμο.

Πρόκειται για το πλοίο «Carnival Horizon», χωρητικότητας 133.500 τόνων, μήκους 323 μ. πλάτους 37 μ. και βυθίσματος 8,2 μ., το οποίο ναυπηγήθηκε από τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 4.000 περίπου επιβάτες.

Το πλοίο παραλήφθηκε από την Carnival τον περασμένο Απρίλιο και πραγματοποίησε το παρθενικό του ταξίδι, διάρκειας 13 ημερών, στη Μεσόγειο, έχοντας ως home port τον λιμένα της Βαρκελώνης. Από το ερχόμενο καλοκαίρι και για διάστημα ενός έτους το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Καραϊβική Θάλασσα, με home port το λιμένα του Μαϊάμι.

Το «Carnival Horizon» αποτελεί το 26ο κρουαζιερόπλοιο που εντάσσεται στον στόλο της Carnival, το οποίο είναι εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες οι οποίες συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση των εκπομπών των αέριων ρύπων. Εντός του 2019 αναμένεται να ενταχθεί στον στόλο της Carnival το πλοίο «Carnival Panorama», το οποίο αποτελεί και αδελφό πλοίο του «Carnival Horizon».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.