Ο Τραμπ συνεχίζει ακάθεκτος προς τον εμπορικό προστατευτισμό

Ο Τραμπ συνεχίζει ακάθεκτος προς τον εμπορικό προστατευτισμό

100
Ο Τραμπ συνεχίζει ακάθεκτος προς τον εμπορικό προστατευτισμό

H αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επιβολή δασμών για τις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ, όπως ανέφεραν ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Επισημαίνεται ότι στην κίνηση αυτή η ΕΕ θα απαντήσει άμεσα, καθώς έχει διαμηνύσει ότι θα προβεί και αυτή από την πλευρά της σε εισαγωγικούς δασμούς αμερικανικών προϊόντων, όπως είναι οι μοτοσυκλέτες και τα jeans.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι οι δασμολογικές απαλλαγές που αφορούν προϊόντα από την ΕΕ θα επεκταθούν έως την 1η Ιουνίου, με στόχο να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε μια εμπορική συμφωνία.

Από την άλλη πλευρά, η Cecilia Malmström, Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, έθεσε ως προαπαιτούμενο για την έναρξη εμπορικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ, την απαλλαγή όλων των κρατών της ΕΕ από την επιβολή «εισαγωγικών» δασμών όσον αφορά τον χάλυβα και το αλουμίνιο.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο Πρόεδρος Τραμπ, εξακολουθεί να επιβάλλει κυρώσεις στους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ επικαλούμενος την εθνική ασφάλεια, αυξάνοντας όμως κατά αυτόν τον τρόπο τον εμπορικό προστατευτισμό και ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων τόσο από το επιχειρησιακό περιβάλλον των ΗΠΑ όσο και από τις άλλες μεγάλες οικονομίες του κόσμου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.