Ψηφιοποίηση και διαχείριση Big Data προτεραιότητα για την Bernhard Schulte Shipmanagement

Ψηφιοποίηση και διαχείριση Big Data προτεραιότητα για την Bernhard Schulte Shipmanagement

655
Ψηφιοποίηση και διαχείριση Big Data προτεραιότητα για την Bernhard Schulte Shipmanagement

Η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) παρουσίασε τη δέσμευσή της στην ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής της, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την MariApps Marine Solutions, την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στην Αθήνα με θέμα «The future of shipmanagement».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 120 άτομα, από τον χώρο της ναυτιλίας, της πολιτικής, εκπρόσωποι βιομηχανικών ενώσεων, αλλά και συνεργάτες της BSM.

Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο κ. Θεοφάνης Θεοφάνους, Managing Director της BSM Greece, παρουσία του κ. Ian Beveridge, Schulte Group Chief Executive Officer και του κ. Christoph Schulte, εκπροσώπου των μετόχων της Schulte Group.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκαν ζητήματα ψηφιοποίησης στη ναυτιλία, ένας τομέας όπου η Schulte Group επενδύει σημαντικά, ενώ συγχρόνως παρουσιάστηκε το νέο BSM Fleet Performance Center (FPC) της εταιρείας που έχει έδρα στην Αθήνα.

Ο κ. Φρανκ Παλαιοκρασσάς, Corporate Manager – Fleet Performance της Bernhard Schulte Shipmanagement, επεσήμανε ότι μέσα από το Fleet Performance Center της BSM μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω η δυνατότητα της εταιρείας να ελέγχει τις αποδόσεις των πλοίων σε πραγματικό χρόνο με στόχο τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής και της λειτουργικής τους αποδοτικότητας.

Ο κ. Sankar Ragavan, Chief Executive Officer της MariApps Marine Solutions, παρουσίασε τη σημασία της αποτελεσματικής διαχείρισης δεδομένων και τόνισε ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία παράγει σε ημερήσια βάση περίπου 100- 120 εκατ. δεδομένα, πολλά εκ των οποίων περιέχουν εμπορική και λειτουργική «ευφυΐα», καθώς και ευκαιρίες για τους διαχειριστές πλοίων και τους πλοιοκτήτες προκειμένου να επιτύχουν τη βέλτιστη επιχειρησιακή αποδοτικότητα.

Ο κ. Ragavan επεσήμανε επιπλέον ότι οι δυνατότητες των Big Data παραμένουν αναξιοποίητες από τη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς επίσης και οι ευκαιρίες για καινοτομία και για βελτιστοποιημένη απόδοση.

Από τη μεριά του ο κ. Ian Beveridge, ανέφερε ότι με παρουσία 13 ετών στην Αθήνα, η Ελλάδα παραμένει μία σημαντική αγορά για την Schulte Group και αυτός είναι και ο λόγος που ο Όμιλος επένδυσε στη δημιουργία του Fleet Performance Centre στην Αθήνα, το οποίο εκτιμάται ότι θα προσφέρει οφέλη στους Έλληνες πελάτες της εταιρείας, αλλά και στα πλοία που διαχειρίζεται η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.