Ανακύκλωση πλοίων: σκέψεις και παραινέσεις από τον ICS

Ανακύκλωση πλοίων: σκέψεις και παραινέσεις από τον ICS

134
Ανακύκλωση πλοίων: σκέψεις και παραινέσεις από τον ICS

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) με ανακοίνωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφορικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών στο Χονγκ Κονγκ από ενώσεις πλοιοκτητών σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσία της BIMCO, της ECSA, του ICS και της INTERTANKO. Στόχος της συνάντησης ήταν η ανάληψη δράσεων για την ισχύ της σύμβασης του Χονγκ Κονγκ του IMO.

Η σύμβαση του Χονγκ Κονγκ έχει ως στόχο των εκσυγχρονισμών των διαλυτηρίων των πλοίων με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ασφάλεια των εργατών στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του ICS αποτέλεσε μέγιστης σημασίας η έναρξη ισχύος της σύμβασης του Χονγκ Κονγκ για τις ενώσεις πλοιοκτητών που παρευρέθηκαν πρόσφατα στο Χονγκ Κονγκ, δεδομένου ότι η ανακύκλωση των δεξαμενόπλοιων έχει αυξηθεί σημαντικά από τις αρχές του 2018 έως και σήμερα, καθώς επίσης ότι υπάρχει αυξανόμενη τάση για μεγαλύτερο αριθμό φιλικά περιβαλλοντικών εγκαταστάσεων ανακύκλωσης πλοίων με βάση τα όσα ορίζει η σύμβαση του Χονγκ Κονγκ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ICS, για να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ η σύμβαση του Χονγκ Κονγκ θα πρέπει όλα τα κράτη στα οποία πραγματοποιούνται ανακυκλώσεις πλοίων να υιοθετήσουν υψηλά πρότυπα ανακύκλωσης, αλλά και να προχωρήσουν επίσης στην επικύρωση της συγκεκριμένης σύμβασης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.