Αύξηση στους εισαγωγικούς δασμούς σιταριού θέτει η Ινδία

Αύξηση στους εισαγωγικούς δασμούς σιταριού θέτει η Ινδία

90
Αύξηση στους εισαγωγικούς δασμούς σιταριού θέτει η Ινδία

Η ινδική κυβέρνηση αύξησε στο 30% τους δασμούς στις εισαγωγές της σε σιτάρι, συγκριτικά με το 20% που ίσχυε έως τώρα.

Η συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται στις αισιόδοξες προβλέψεις για ρεκόρ της εγχώριας παραγωγής σιταριού στην Ινδία, η οποία αναμένεται ότι θα αγγίξει τους 98,61 εκατ. τόνους το γεωργικό έτος 2017- 2018, αύξηση κατά 100.000 τόνους συγκριτικά με το προηγούμενο γεωργικό έτος.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Ινδία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού του κόσμου, αποφάσισε να αυξήσει τους δασμούς της στις εισαγωγές σιταριού από 10% σε 20%, λόγω της αυξημένης εγχώριας παραγωγής της.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ινδική κυβέρνηση προέβη στην αύξηση των δασμών στις εισαγωγές της σε σιτάρι, καθώς επιθυμεί να παρέχει υποστήριξη στις εγχώριες καλλιέργειές της και στους γεωργούς της χώρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μετά την επιβολή του 30% στις εισαγωγές σιταριού της Ινδίας, εκτιμάται ότι οι εισαγωγές της χώρας θα ανέλθουν σε 1,5 εκατ. τόνους το γεωργικό έτος 2018-2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.