Αποσύρεται από το διατλαντικό εμπόριο η Hyundai Merchant Marine

Αποσύρεται από το διατλαντικό εμπόριο η Hyundai Merchant Marine

235
Αποσύρεται από το διατλαντικό εμπόριο η Hyundai Merchant Marine

Η Hyundai Merchant Marine (ΗΜΜ) ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τις διατλαντικές δια θαλάσσης μεταφορές εμπορευμάτων. Συγκεκριμένα, από τον ερχόμενο Αύγουστο πρόκειται να διακοπούν οι δύο τακτικές γραμμές που προσφέρει η νοτιοκορεάτικη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Β. Ευρώπης και των ΗΠΑ. Οι διατλαντικές δια θαλάσσης μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε συναφθεί μεταξύ της HMM, της Maersk και της MSC.

Στόχος της εταιρείας είναι να επικεντρωθεί στις ενδοασιατικές μεταφορές εμπορευμάτων, αλλά και στις μεταφορές μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία επιθυμεί είναι να επικεντρωθεί στις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω του Ειρηνικού Ωκεανού.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών, η HMM έχει δημιουργήσει μία κοινοπραξία με τις εταιρείες MSC, Hapag- Lloyd και τη συμμαχία ONE (China COSCO Shipping, Evergreen Line, CMA CGM και OOCL) για την θαλάσσια σύνδεση της Ασίας με τη Νότια Αμερική με τακτικές γραμμές. Από τον περασμένο Απρίλιο οι παραπάνω εταιρείες «συνδέουν» τη Νότια Κορέα, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν με τη δυτική ακτή του Μεξικού, το Περού, την Χιλή και την Κολομβία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.