Η Κίνα κύριος εμπορικός συνεργάτης της Ισπανίας στην Ασία

Η Κίνα κύριος εμπορικός συνεργάτης της Ισπανίας στην Ασία

68
Η Κίνα κύριος εμπορικός συνεργάτης της Ισπανίας στην Ασία

Η Κίνα αποτελεί τον νούμερο ένα οικονομικό και εμπορικό εταίρο της Ισπανίας στην ασιατική ήπειρο, σύμφωνα με έκθεση του ισπανικού Υπουργείου Εμπορίου.

«Οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις αυξάνονται με ικανοποιητικό βαθμό και η Κίνα παραμένει τον κύριο προορισμό των ισπανικών εξαγωγών στην Ασία», σημειώνεται στην έκθεση. Οι ισπανικές εξαγωγές προς την Κίνα ανήλθαν σε 6,2 δις ευρώ, αυξημένες κατά 24,4% το 2017, ωθούμενες από σχεδόν 15.000 επιχειρήσεις της Ισπανίας, με τις 600 εξ αυτών να δραστηριοποιούνται ενεργά στην Κίνα, κυρίως στον κλάδο της ενέργειας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της βιομηχανίας.

Ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών Roman Escolano παρότρυνε και άλλες επιχειρήσεις της χώρας του να ξεκινήσουν συνεργασία με κινεζικές εταιρείες, καθώς οι δύο χώρες υποστηρίζουν ενεργά συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου, ως εργαλείο εμπορικής συνεργασίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Επιπλέον, ο Roman Escolano σημείωσε το ρόλο-κλειδί που παίζει η χώρα του ως γέφυρα με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Βόρειας Αφρικής.

Οι εμπορικές σχέσεις Ισπανίας-Κίνας ωθούνται σημαντικά και από την εντυπωσιακή αύξηση των Κινέζων τουριστών οι οποίοι αυξάνονται κατά 30-40% κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.