Η Maersk Tankers ενδυναμώνει τον στόλο της

Η Maersk Tankers ενδυναμώνει τον στόλο της

194
Η Maersk Tankers ενδυναμώνει τον στόλο της
Φωτό αρχείου/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/AP MOLLER-MAERSK

Η Maersk Tankers παρέλαβε πρόσφατα ένα νέο δεξαμενόπλοιο κατηγορίας MR, το «Maersk Capri» το οποίο θα δραστηριοποιείται στη μεταφορά χημικών φορτίων και πετρελαϊκών προϊόντων.

Το νέο πλοίο της Maersk Tankers έχει χωρητικότητα 50.000 τόνων, φέρει σημαία Σιγκαπούρης και ναυπηγήθηκε από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries.

Η ναυπήγηση του νέου δεξαμενόπλοιου εντάσσεται στην στρατηγική ανανέωσης του στόλου της Maersk Tankers, αξίας $300 εκατ., στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να ναυπηγηθούν συνολικά εννέα πλοία κατηγορίας MR. Το ««Maersk Capri» αποτελεί το δεύτερο από τα εννέα πλοία που έχει παραδοθεί στην δανέζικη εταιρεία. Το πρώτο, το «Maersk Cancun» παραδόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ άλλα πέντε αναμένεται να έχουν ναυπηγηθεί μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Το 2019 εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμα προς παράδοση τα δύο τελευταία πλοία, υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το ναυπηγικό πρόγραμμα της Maersk Tankers που αφορά σε MR tankers.

Να σημειωθεί ότι η Maersk Tankers ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφασή της να ναυπηγήσει μια σειρά από έξι δεξαμενόπλοια κατηγορίας LR2 με στόχο να ενισχύσει την παρουσία της και στη συγκεκριμένη αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.