Αύξηση των αυστραλιανών εξαγωγών σε όλα τα είδη εμπορευμάτων

Αύξηση των αυστραλιανών εξαγωγών σε όλα τα είδη εμπορευμάτων

90
Αύξηση των αυστραλιανών εξαγωγών σε όλα τα είδη εμπορευμάτων

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα η Αυστραλία καταγράφει εμπορικό πλεόνασμα άνω του 1 δις δολαρίων Αυστραλίας (AUD). Συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας ανήλθε σε 1,527 δις AUD, όπως προκύπτει από έκθεση του Australian Bureau of Statistics.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, το εμπορικό πλεόνασμα οφείλεται στην αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας σε όλα τα είδη εμπορευμάτων.

Ωστόσο η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στις εξαγωγές δημητριακών από την Αυστραλία (226 εκατ. AUD) τον περασμένο Μάρτιο, στις πωλήσεις μη νομισματικού χρυσού (131 εκατ. AUD) αλλά και στις μεταφορές φορτίων LNG προς την Ασία (58 εκατ. AUD).

Διεθνείς αναλυτές αναφέρουν ότι οι αυστραλιανές εξαγωγές αναμένεται να σημειώσουν στο μέλλον περαιτέρω αύξηση, ιδιαίτερα στο κομμάτι του LNG, καθώς αυξάνεται η παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας και παράλληλα καταγράφεται έντονη ζήτηση από μέρους της ασιατικής αγοράς.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STEPHEN MORRISON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.