Εντυπωσιακή αύξηση της κίνησης στο λιμάνι του Ντουμπάι

Εντυπωσιακή αύξηση της κίνησης στο λιμάνι του Ντουμπάι

96
Εντυπωσιακή αύξηση της κίνησης στο λιμάνι του Ντουμπάι

Η εταιρεία διαχείρισης του λιμανιού του Ντουμπάι (Dubai Ports – DP) ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων τους πρώτους μήνες του 2018 σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, μέσω του Ντουμπάι διακινήθηκαν 17,6 εκατ. TEUs κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αυξημένα κατά 7,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Σε αντίστοιχα καλά επίπεδα κινήθηκαν και οι τερματικοί σταθμοί που κατέχει η Dubai Ports και σε άλλα λιμάνια σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Αυστραλία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World, Sultan Ahmed Bin Sulayem, ανέφερε με αισιοδοξία ότι «ύστερα από πολύ καλό 2017, το καλύτερο έτος των τελευταίων ετών, το 2018 ξεκίνησε ελπιδοφόρα, καλύτερα από τις αρχικές μας προβλέψεις», σημειώνοντας ωστόσο με νόημα ότι προκλήσεις γεωπολιτικής φύσης είναι πάντα στο προσκήνιο, τις οποίες ενδεχομένως θα κληθεί να αντιμετωπίσει η αγορά των λιμένων. «Ενώ το εμπορικό-οικονομικό περιβάλλον εμφανίζεται ευνοϊκό, ορισμένοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι σε ορισμένες περιοχές της υφηλίου προκαλούν αβεβαιότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Φωτό: dpworld.com