Μεγαλόπνοο έργο στην Παταγονία

Μεγαλόπνοο έργο στην Παταγονία

121
Μεγαλόπνοο έργο στην Παταγονία
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι κρατικές ενεργειακές εταιρείες της Χιλής και της Αργεντινής εγκαινιάζουν ένα υπεράκτιο έργο ύψους 354 εκατ. δολαρίων με σκοπό την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στο νότιο τμήμα της Ν. Αμερικής.

Σύμφωνα με τους Santiagotimes, το εν λόγω έργο που πρόκειται να εκπονηθεί ανατολικά του πορθμού του Μαγγελάνου, υπό τη διαχείριση της κρατικής ΕΝΑP (Empresa Nacional del Petróleo) της Χιλής σε συνεργασία με την ενεργειακή εταιρεία YPF της Αργεντινής, θα ενισχύσει την παραγωγή φυσικού αερίου σε 4 εκατ. κ.μ. ημερησίως, συγκριτικά με τα 2,4 εκατ. κ.μ. που είναι σήμερα, καθώς επίσης θα συμβάλει σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 25% περίπου.

Σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της ENAP κ. Marcelo Tokman επισήμανε: «Tο φιλόδοξο αυτό έργο συμβάλλει στην παροχή ενέργειας στην Αργεντινή και ενισχύει την περιφερειακή ολοκλήρωση».

Από την πλευρά του ο κ. Pablo Bizzoto της YPF, δήλωσε ότι το έργο αποτελεί μέρος του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη των ενεργειακών δυνατοτήτων της Αργεντινής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.